• Mermerciler San.Sit. 1.Cad. Konyalılar İş Merkezi No.1 Kat.3
  • info@erhantransfer.com.tr

Ofset Transfer Baskı Kâğıdı

Ofset transfer baskı kâğıdı; günümüzde birçok baskı tekniğinin mevcut olması ve gelişmesi ile birlikte, en yeni türler içerisinde olan ofset transfer baskının malzemelerinden sayılabilmektedir. Bir matbaacılık terimi olan ofset kelimesi; kullanılan boyanın, kauçuk üzerine kâğıttan önce oturması şeklinde tanımlanabilmektedir.

Oldukça fazla tercih edilen ve benimsenen yeni nesil baskı modeli olan ofset transfer baskı; sadece tek yönlü olan baskılar değil, damgalama ve kabartma seçeneklerinde de farklı transfer baskı imkânı sunmaktadır. Ofset transfer baskı sisteminde gerekli olan ofset transfer baskı kâğıdı ve diğer malzemelerin neler olduğu, ofset sisteminin neden bu kadar yaygınlaştığı, özellikleri ve avantajları dahil, birçok bilgiye erişim sağlayabilirsiniz.

Ofset Transfer Baskı Nedir

Ofset transfer baskı, taş baskıya benzer bir yöntem olarak söylenebilmektedir. Kâğıt yüzeyine uygulanacak görselin baskısını yapmak amacı ile kullanılan baskı tekniği şeklinde açıklanabilmektedir. Kartvizitler gibi küçük kağıtların yanı sıra, çok büyük reklam broşürleri gibi kağıtlarda da kullanılabilmektedir. Belli bir gramaja ve boyuta kadar olan birçok kâğıt ya da benzeri materyallere baskı uygulanabilmektedir.

Ofset transfer baskı kâğıdı, baskı yapılacak yüzey için gerekli bir malzemedir. Ofset baskı sistemi, günümüzde oldukça yaygın ve hemen her alanda kullanılmaktadır. Endirekt baskı ya da düz baskı adı ile de bilinmektedir. Özellikle de yüksek adede sahip baskılar için ideal bir baskı yöntemidir.

Ofset Transfer Baskı Neden Tercih Edilmektedir

Ofset transfer baskı kâğıdı kullanılan ofset baskı sisteminin, bu kadar fazla tercih edilmesinin ilk nedenlerinden biri, fazlası ile ekonomik olmasıdır. Çok düşük olan maliyetler ile çok yüksek sayıda baskılar yapabilmesi, ofset baskının tercih edilme ve oldukça benimsenmesinin açıklaması sayılabilmektedir. 

Transfer baskı kâğıdı, ofset makinesi ve birçok malzemenin bir araya gelmesi ile yapılan ofset baskıda kalıplar kullanılmaktadır. Bu kalıplar; el ile hazırlanan ve fabrikasyon olan kalıplar olarak ayrılabilmektedir. El ile yapılan kalıplar, çok düşük maliyete sahip ancak çok basit işler sunmaktadır. Fabrikasyon kalıplar ise el ile hazırlanan kalıplara göre biraz daha maliyetlidir ancak bu kalıplarda baskı çok daha kalitelidir. Buna dayanarak, fabrikasyon kalıplar daha fazla tercih edilmektedir. 

Ofset Transfer Baskının Çalışma Prensibi Nasıldır

Ofset transfer baskı kâğıdı ile yapılan ofset baskı sisteminde çalışma prensibi çok önemlidir. Adımlar doğru atılmaz ise baskı düzgün çıkmayabilir. Prensibi; su ile birlikte kullanılacak mürekkebin birbirine karışmaması şeklinde basitçe açıklanabilmektedir. Kullanılan boyanın ya da mürekkebin, direkt olmayan bir şekilde kâğıda basılması şeklinde gerçekleştirilmektedir. Düz baskı olarak adlandırılma sebebi de kalıbın yüzeyinin düz olmasından dolayıdır.

Transfer baskı presi ya da baskı yapılacak materyale göre farklılık gösteren boya, kâğıt, araçlar yardımı ile baskı işlemi uygulanmaktadır. Görsel kalitesi olarak da oldukça iyi bir sonuç sunmaktadır. Kullanılan bazı gereçlerde alım maliyetini düşürmek amacı ile ikinci el makinelere yönelmek, bilinçli bir şekilde yapılacak ise uygun olabilmektedir. Transfer baskı presi ikinci el şeklinde arama yaparak, güvenilir yerleri saptayarak, ikinci el baskı araçlarını değerlendirebilirsiniz.

Ofset Transfer Baskı Yönteminin Avantajları Nelerdir

Ofset transfer baskı sisteminin en önemli avantajlarından biri, oldukça düşük bir maliyet ile istenen sayı kadar baskının yapılmasıdır. Mevcut olan baskı türleri ile karşılaştırıldığında, ofset baskı çok daha fazla ürün kazandırarak büyük avantaj sağlamaktadır. Ofset transfer baskı kâğıdı yardımı ile baskı işlemini gerçekleştiren ofset baskı makineleri, baskı yapılacak her bir renk için ayrı ayrı birimler barındırmaktadır. 

Ofset baskı yönteminde, aynı zamanda birden fazla rengin bir arada kullanılması, önemli bir avantaj olarak sayılabilmektedir. Renkli baskı imkânı sunan ofset transfer baskıda görselin kalitesi çok yüksektir. Ayrıca, en geniş hacme sahip olması da avantajları arasında yerini almaktadır. Transfer baskı yazıcısı yardımı ile yapılan baskıların yanı sıra, farklı gereçlerin de eklendiği baskı ürünleri mevcuttur.

Ofset Transfer Baskı Özellikleri 

Ofset transfer baskı sisteminin birçok özelliği bulunmaktadır. İlk sırada sayılabilecek ve bu denli yaygınlaşmasına katkı sağlayan özelliğinin, günümüzde kullanılan en son teknoloji ile donatılmış olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça ince bir yapıya sahip olması özelliği ile kolay baskı imkânı sunan ofset transfer baskı kâğıdı, ofset sistemi içerisinde önemli bir rol oynamaktadır.

Ofset baskı sisteminde değişik renklerde baskı silindirleri bulunmaktadır. Bunlar, baskı yapılacak ürünün çok renkli bir şekilde basılmasına olanak sağlamaktadır. Bu sebeple ofset baskı; mavi, kırmızı, siyah, sarı merkezli baskılar sunabilmektedir. Transfer baskı kâğıdı toptan şeklinde arama yaparak, transfer baskı kağıtlarını çok daha düşük miktarlar ödeyerek edinebilirsiniz.

Ofset Transfer Baskı En Çok Hangi Alanlarda Karşımıza Çıkar 

Ofset transfer baskı kâğıdı aracılığı ile transfer yapılan ofset transfer baskıda en çok basım yapılan kullanım alanlarından biri, kitap kapaklarıdır. Bilgisayar ortamında istenildiği şekilde hazırlanan kitap kapağı modelleri, kitap kapaklarına kolaylıkla yansıtılabilmektedir. Kartvizit, dergi, broşür, gazete karton ambalajlar, ilanlar, faturalar gibi birçok alanda güvenle kullanılmaktadır.

Kullanım alanı açısından yaygınlık gösteren baskı yöntemi, mağazaların camları için giydirme yapılan filmlerde de kullanılmaya başlamıştır. Transfer baskı fiyatları şeklinde inceleme yaptığınızda, fiyatların oldukça uygun ve ortaya çıkarılan işlerin fazlası ile kaliteli görsellere sahip olduğunu görebilirsiniz.

Ofset Transfer Baskı Çeşitleri ve Kullanım Alanları 

Transfer baskı nedir sorusu cevaplandıktan sonra, transfer baskı çeşitleri ve bu çeşitlerin hangi alanlarda kullanıldığına dair bilgiler edinmek doğru olacaktır. Ofset baskı için iki tür baskı seçeneğinden bahsedebiliriz. Web ofset ve tabaka ofset baskı olarak ayrılan seçeneklerin kullanım alanları da buna göre farklı olmaktadır.

Web ofset baskı; rolü kağıtları ya da bobinlerin kullanıldığı baskı seçeneği olarak ifade edilebilmektedir. Dergi ve gazete gibi boylara sahip ürünler için çok uygundur. Tabaka ofset baskı ise tabaka şeklinde mevcut olan kağıtların kullanıldığı seçenektir. Kartvizitler gibi küçük çaplı ürünlere uygunluk sağlamaktadır. Ofset transfer baskı kâğıdı ile ofset baskı sistemleri, bu anlamda büyük işler çıkarmaktadır.

Transfer Baskı Malzemeleri

Ofset transfer baskı yöntemi için, kullanılan alana göre malzeme içeriği farklılaşmaktadır. Farklı kalıp makineleri, pres cihazları, ofset transfer baskı kâğıdı, boyalar, mürekkepler gibi birçok malzeme, ofset baskının kapsamında sayılabilmektedir.

Transfer baskı yapan yerler aramasında listelenecek sonuçlar arasında karşılaştırma yapabileceğiniz gibi, baskı işleminin tekniği ile alakalı bilgiler edinmek için de ilgili ifadeyi kullanabilirsiniz.