• Mermerciler San.Sit. 1.Cad. Konyalılar İş Merkezi No.1 Kat.3
  • info@erhantransfer.com.tr

Ofset Transfer Baskı Nasıl Yapılır

Ofset transfer baskı nasıl yapılır şeklinde soruya cevap olacak yazımızda; ofset baskının ne olduğu, avantajları, özellikleri, tercih edilme sebepleri gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ofset transfer baskının mantığı, sublimasyon olarak adlandırılan baskı tekniği ile aynıdır.

Ofset transfer baskı nasıl yapılır sorusunu sormadan önce, ofset baskı tekniği hakkında kısa bir bilgi edinmek doğru olacaktır. Her amaç ve her durum için oldukça fazla baskı tekniği bulunmaktadır. Bununla beraber, en kullanışlılarından biri ve en yeni olan teknik olarak ofset transfer baskı gösterilebilmektedir. Sadece tek yönlü baskı uygulamaları değil, damgalama ve kabartma bakımından da farklı yöntemler sunmaktadır.

Ofset Transfer Baskı Nedir 

Ofset transfer baskı; oldukça renkli ve canlı görseller ortaya çıkaran, birçok avantaja sahip ve son yıllarda popüler olması ile kullanım alanları gittikçe yaygınlaşan baskı çeşidi olarak tanımlanabilmektedir. 

Renkli baskı türleri arasında sayılabilen ofset baskı, aynı zaman içerisinde birkaç baskı gerçekleştirebildiğinden, en kullanışlı olan baskı tekniklerinden biri olmaktadır. Transfer baskı nedir ve ofset transfer baskı nasıl yapılır ifadelerini ele alırsak; ofset baskının yağ bazına sahip bir mürekkep ile düz bir kireç taşının üstüne çizilen baskının, özel bir çözelti kullanılıp kalıplar halinde görüntünün ortaya çıkarılması şeklinde özetleyebiliriz.

Ofset Transfer Baskı Artıları Nelerdir 

Ofset transfer baskının, diğer baskı teknikleri ele alındığında, karşılaştırma yapılacak olursa, çok fazla artısı olduğu görülmektedir. Bunlardan ilki; ekonomik oluşu ve yüksek adede sahip baskıları hızlı bir şekilde kolayca yapması olarak ifade edilebilmektedir. Ofset transfer baskı kâğıdı, baskı cihazı, mürekkep gibi malzemelere ihtiyaç duyan söz konusu baskı tekniği, oldukça fazla tercih edilmektedir.

Mevcut olan diğer baskı türleri ile karşılaştırıldığında ofset transfer baskı, oldukça fazla ürün kazandırmayı sağlamaktadır. Ofset transfer baskı nasıl yapılır ifadesi ile çok daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Baskı tekniğinin bir diğer avantajını söyleyecek olursak; baskı makinelerinde, transfer yapılacak her bir renk için ayrı birimlerin bulunmasını ifade edebiliriz. Ofset transfer baskı tekniğinde, birkaç rengin bir arada kullanılması, oldukça önemli bir artı olarak sayılabilmektedir. Transfer baskı presi gibi araçlara da gerek duyulan ofset baskı sisteminde hem zamandan tasarruf hem de oldukça hızlı gerçekleştirilen bir iş oluşturması, diğer artılarından olarak ifade edilebilmektedir.

Transfer Baskı Kâğıdı Nedir 

Transfer baskı kâğıdı; pigment ve balmumu kaplı olan, transfer baskılar için özel olarak geliştirilmiş, oldukça ince bir kâğıt olarak tanımlanabilmektedir. Baskının yapılacağı ürüne göre farklılık gösteren transfer baskı kağıtları, baskı işlemlerinde gerekli en önemli malzemeler arasında sayılabilmektedir. Ofset transfer baskı nasıl yapılır ifadesinde taş baskı yöntemine benzeyen ofset baskı için gereken malzemelere de erişim sağlayabilirsiniz.

Transfer baskı kağıtları; özellikle sublimasyon baskı tekniğinde fazlası ile kullanılmaktadır. Söz konusu teknikte, transfer kağıdının yanı sıra, transfer baskı yazıcısı da en önemli gereçlerdendir.

Ofset Transfer Baskı Hangi Alanlarda Kullanılır

Ofset transfer baskı; düşük maliyetlere sahip olduğundan özellikle yüksek adetli olan ürünlerin basımında sıklıkla tercih edilmektedir. Ofset transfer baskı nasıl yapılır sorusunun yanında, neden tercih edildiğine dair cevapları da bu şekilde verebiliriz. Kitap kapaklarında oldukça fazla tercih edilen ofset baskının, canlı renklere sahip olması bu noktada tercih sebepleri arasında sayılabilmektedir.

Transfer baskı yapan yerler genellikle gazeteler, dergiler, broşürler, kartvizitler gibi yüksek adede sahip ürün baskısı gerçekleştirmesinin yanı sıra, tekstil alanında da oldukça fazla kullanılmaktadır. Tshirt ve bayrak baskılarında da hatırı sayılır bir ölçüde kullanılan ofset baskı, kaliteli baskı netliği sunması açısından da yaygınlaşmıştır.

Ofset Transfer Baskı Malzemeleri Nerelerden Alınır 

Ofset transfer baskı nasıl yapılır ve söz konusu malzemeler nereden alınır şeklinde sorulara cevap bulmak, doğru araştırma ve bilgiyi netleştirmeyi gerektirmektedir. Kırtasiye ürünleri de bulunan büyük yapı marketlerin yanı sıra, son yıllarda hemen her alışverişi yaptığımız online alışveriş sitelerinden de kolayca edinilebilmektedir.

Transfer baskı kâğıdı toptan alabileceğiniz gibi, bazı gereçleri maliyet açısından düşünüldüğünde, ikinci el olarak da edinebilirsiniz. Bu gereçler, ikinci el alınacak ise bilinçli bir şekilde kontrol edilmesi, verim almanız açısından oldukça önemlidir. Transfer baskı presi ikinci el şeklindeki ifade, aramalarınız ve alım kararınıza fayda sağlayacaktır.

Ofset Transfer Baskı Özellikleri Nelerdir 

Ofset transfer baskı özellikleri, ofset baskının popüler olması ve yaygınlaşması bakımından fazlası ile etkili olmuştur. Ofset transfer baskı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir gibi sorulara yanıt bulabileceğiniz ilgili yazımızda, fazlası ile kazanım sağlayabilirsiniz.

Ofset baskı tekniği, el ile hazırlanan kalıplar ve fabrikasyon şeklinde iki tür üzerinden gerçekleştirilmektedir. El ile hazırlanan kalıpların ucuz olmasına karşın basit olduğu ifade edilebilmektedir. Bunun yanı sıra, fabrikasyon kalıplar ile çok daha kaliteli baskıların gerçekleştirilebilmesi mümkündür. Transfer baskı fiyatları incelemesi yaparak bu konuda daha net fikirler edinebilir, listelenen sonuçlar arasında fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Ofset Transfer Baskı Çeşitleri 

Ofset baskı için iki çeşitten söz edilebilmektedir. Web ofset baskı ve tabaka ofset baskı olarak adlandırılabilmektedir. Ofset transfer baskı nasıl yapılır sorusu, bu noktada seçenekler hakkında kazanım sağlamayı gerektirmektedir. Tabaka ofset baskı tekniğitabaka şeklinde olan kağıtların kullanıldığı ofset baskı tekniği olarak tanımlanabilmektedir. Farklı boyutlara sahip ve birbirinden farklı olan birçok kâğıda, ofset transfer baskı yapılabilmektedir. Genellikle 25 ile 100 cm olan materyaller kullanılabilmektedir. Tabaka ofset transfer baskıda 2 renk seçeneğinden 12 renk seçeneğine kadar tercih şansı bulunmaktadır. Genel anlamda kartvizitler gibi ufak olan baskılar için söz konusu tabaka ofset transfer baskı tercihi yapılmaktadır.

Web ofset baskı tekniği ise rulo kağıtların ya da bobinlerin kullanıldığı transfer baskı tekniği olarak açıklanabilmektedir. Ucuz olan bu transfer baskı çeşidi, oldukça yüksek hızda fazla baskı gerçekleştirebilme şansı sunmaktadır. Web baskı tekniği, büyük boya sahip baskılar için tercih edilmektedir. Dergi ve gazete boyları için fazlası ile uygundur. Transfer baskı kâğıdı toptan şeklinde ifade ile arama yapabilirsiniz.

Ofset Transfer Baskı Neden Tercih Edilmektedir

Ofset transfer baskı sisteminde, oldukça düşük bir maliyet ile istendiği kadar baskı yapılabilmesi, tercih sebepleri arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Transfer baskı nedir sorusunu takip eden ofset baskı neden tercih edilmektedir ifadesi, bu şekilde yanıt bulmaktadır. 

Yüksek baskı kalitesi sunması da ekonomik olmasının yanında oldukça önemli tercih sebeplerindendir. Ofset transfer baskı nasıl yapılır yazarak ilgili yazımızda bilgi edinebilir ve objektif bir karar aşamasından geçerek doğru adımlar atabilirsiniz.