• Mermerciler San.Sit. 1.Cad. Konyalılar İş Merkezi No.1 Kat.3
  • info@erhantransfer.com.tr

Sıcak Transfer Etiket

Sıcak transfer etiket uygulamasında her levha, ön ve yanlardan serbest bırakılmadan önce üflenir. Ve az sayıdaki hareketli parçaları nedeniyle oldukça güvenilir kabul edilir.

Termal Transfer Baskı İşlemi

Termal transfer baskı işlemi, özel bir yazıcı kullanılarak baskı alanlarında balmumu kullanılarak ve bu balmumunun eritilmesiyle yapılır. Termal transfer baskı işlemi için üç temel malzeme kullanılır. Bunlar;  hareket etmeyen bir baskı kafası (silindir de denebilir), bir karbon şerit (mürekkep) ve tipik olarak kağıt, kart veya tekstil malzemeleri olan basılacak bir alt tabakadan oluşur. Bu üç bileşen yoluyla, ortadaki şerit ile etkili bir şekilde bir tost diye adlandırılan basma kalıp meydana getirilir. Sıcak transfer etiket seçeneklerinde yüksek çözünürlük için imkanlarınız geniştir. 

Sıcak transfer etiket ısı, ışık veya fazla nemli ortamda bulunursa, etiketin malzemesi kararacağından üzerindeki barkod numarası ya da metni okunmaz duruma gelir.  Bu sebepten dolayı, transfer etiketiniz uzun ömürlü kullanılsın istiyorsanız doğrudan termal baskı kullanmamanızı öneririz.  Direkt termal transfer etiket uygulamasında; üzerlerindeki barkodların okunabilirliği, kullanım koşullarına bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösterecektir. Teknoloji, nakliye etiketleri, hasta ve ziyaretçi kimliği, makbuzlar ve bilet basımı dahil olmak üzere birçok yaygın barkod yazdırma uygulaması için yeterli kullanım ömrü vardır bu sebeple de uzun ömürlüdür. Termal etiketler her sektörün göz bebeği haline gelmiş, oldukça uzun yıllar da yerini koruyacaktır.

Renkli Termal Yazıcılar

Sıcak transfer etiket; kağıt üzerine balmumu ana malzemeli bir mürekkep veya boya kullanarak renkli görüntüler üretmek için termal baskı teknolojisini kullanır. Daha yüksek kalite, dayanıklı dekorasyon ve daha geniş sürüm oluşturma yetenekleri için marka sahiplerinin artan talebini karşılayın. Maksimum raf çekiciliği sağlamak için çeşitli plastiklerden yapılmış kapların yüksek etkili grafikler ve net, keskin metinlerle dekore edilmesine izin verir. Elek veya plaka hazırlama ihtiyacını ortadan kaldırarak makine kurulum sürelerini önemli ölçüde azaltır. Transfer baskı yazıcısı sayesinde büyük miktarlarda veya tam zamanında çalışmalar üretilebilir, bu da müşteriye üretim süreçleri için en üst düzeyde esneklik sağlar.

Boya süblimasyon yazıcılarından daha değişik olarak renkli termal yazıcılar nokta yoğunluğunu değiştirmemektedir, bu da görüntülerin titreyebileceği anlamına gelir. Şu anda, bu tür bir transfer baskı kağıdı kullanırken tam sayfa baskı için nadiren kullanılmaktadır, ancak şu anda suya dayanıklılığı ve hızı nedeniyle endüstriyel etiket baskısı için kullanılmaktadır. 

Termal Transfer Baskı Teknolojisi

Sıcak transfer etiket uygulaması ise bu teknolojinin ürünüdür.

Termal transfer baskı teknolojisi (tto), sıcak transfer etiket ve silindir kodlayıcılar gibi geleneksel analog kodlama teknolojilerine göre bir gelişme olarak tasarlanmıştır. Termal transfer baskı kağıdı, dijital teknolojiyi birçok gıda endüstrisinde yaygın olan esnek film ambalaj uygulamalarına getirir. Baskı işlemi, bir termal baskı kafası ve bir termal şerit kullanarak esnek bir filme veya etikete bir kod uygular. Teknoloji, paket üzerinde okunması kolay çok yüksek çözünürlüklü bir kod üretir ve aynı zamanda ambalaj filmi çiziminin ve tasarımının estetik kalitesinde herhangi bir bozulma olmamasına yardımcı olur.

Sıcak Transfer Etiket Çeşitleri

Termal transfer etiket; özel transfer kağıdına veya sentetik filme basıldığını bilmekteyiz. Bu alt tabaka, salım tabakası olarak bilinen özel bir kaplamaya sahiptir. Bu, görüntünün giysiye aktarılmasına yardımcı olur. 

Sıcak transfer etiket çeşitleri arasında Serigrafi, Flekso, Dijital veya bazen bu sistemlerden ikisinin bir kombinasyonu bulunur. Isı presleri, örnek bir istiridye kabuğu tasarımı olabilir veya bir üretim hattında yarı otomatik olabilir.

Yüksek Çözünürlüklü Termal Transfer Baskı Teknolojisi

Termal transfer baskı presi, yüksek çözünürlüklü termal baskı kafası ve termal transfer tonerleri kullandığını bilmekteyiz. Yazıcı, şeritteki renkli pigmenti esnek ambalaja aktarmak için termal yazıcı kafasındaki belirli öğeleri ısıtır. Bu baskı işlemi, dakikada 400 paket gibi yüksek hızlarda kullanılabilir. Sıcak transfer etiket ve bunun damgalama işlemi ve silindir kodlama gibi eski analog teknolojilerin aksine, TTO’nun yüksek çözünürlüklü baskı kafası standart parti ve son kullanma tarihi bilgilerine ek olarak logolar, grafikler ve barkodlar da yazdırabilir.

Termal transfer baskı kağıdı toptan kullanıldığında maliyeti çok düşürecektir.

Transfer Baskı Nedir

Sıcak transfer etiket uygulumasından önce dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır;

  • Baskı yapabilmek için bir baskı resmine ihtiyaç vardır.
  • Görüntüler, baskı öncesi departmanına teslim edilebilir  
  • Baskı öncesi departmanı görüntüleri kontrol eder ve düzenler.
  • Sayfa düzeni bilgisayar tarafından yapılır.

Transfer baskı nedir ve nerelerde kullanılır sorularına cevap olarak ise aşağıdaki alanları sayabiliriz;  

Her sektörde kullanılır ve özellikle tekstil ve otomotiv sektörünün vazgeçilmez uygulamasıdır. Baskı birimlerinin her biri bir plaka silindiri için fazla mürekkep gerektirir.

Transfer baskı presi ikinci el alınıp kullanılabilir ve bu şekilde yapıldığında özellikle büyük siparişleri olan firmalar için uygun maliyetli olacaktır. Termal transfer etiketleri için kullanılan teknolojiler bulunur. Logopak baskı ve uygulama sistemleri tarafından kullanılan iki baskı teknolojisi vardır: direkt termal ve termal transfer yöntemi. Her iki yöntem de yaygın olarak barkod yazdırma uygulamaları için kullanılır. Logopak, bu teknolojilerden herhangi birini kullanan sistemler sağlayabilir.

Sac Taşıma Baskı 

Sıcak transfer etiket uygulaması için bazı koşullar önemlidir. Bunlardan biri her sayfa nın mükemmel ve tutarlı bir şekilde basılmasıdır. 

Transfer baskı fiyatları tüm bu uygulamalardan hangisini seçtiğinize göre değişir. Bazı modern preslerde sorunları önlemek için iyonize hava kullanıldığını bilmekteyiz.

Transfer baskı yapan yerler seçerken birçok çeşitle karşılaşmanız olağan. Sıcak transfer etiketin çeşitleri ise şunlardır;

  • Laboratuvar etiketleri olarak
  • Envanter tanımlama etiketleri olarak
  • Endüstriyel ve kimyasal etiketler olarak
  • Depo raf etiketleri olarak

Bu sıcak transfer etiket nedir ve nerelerde kullanılır gibi birçok sorunun cevabını ise umarız verebilmişizdir.

Geleneksel sıcak transfer etiket, direkt ofset veya direkt serigrafi kullanılarak üretildiği biliyoruz. Bununla birlikte, bu yöntemler, tam renkli grafikler üretme yetenekleri açısından sınırlıdır. Geleneksel yöntemlerin diğer dezavantajları arasında düşük görüntü kalitesi, baskı öncesi maliyet ve süre ve esneklik eksikliği yer alır.